La Cooperativa Agrícola de Riudoms, Premi Fira de l'Avellana 2023

09/08/2023

La Cooperativa Agrícola de Riudoms, Premi Fira de l'Avellana 2023

La Fira de l’Avellana té com a objectius destacats la promoció del producte de proximitat i de qualitat i el foment de l’agricultura. Amb aquest propòsit, en cada edició de la Fira s’atorga el Premi Fira de l’Avellana per distingir aquelles institucions, empreses o persones que al llarg del temps hagin destacat en el coneixement, defensa, divulgació i comercialització dels productes agrícoles i de la pagesia en general.

Aquest any 2023, la Comissió organitzadora de la Fira de l’Avellana ha decidit donar aquest premi a la Cooperativa Agrícola de Riudoms. Ha destacat tres grans motius en la presa d’aquesta decisió:

1. La llarga i sòlida trajectòria de la Cooperativa: fundada el 1956 per un grup de riudomencs, ja frega els 70 anys. Actualment té 350 productors actius i unes instal·lacions centrals modernes. Ofereix múltiples serveis, el principal és la comercialització dels productes agrícoles que conreen els seus associats: oli, avellana, ametlla, etc. També ven productes fitosanitaris i tot allò necessari per a la pagesia, i ofereix assessorament tècnic i serveis financers. A més, disposa d’una agrobotiga de queviures, fruita i verdura que aposta pels productes de proximitat i de qualitat. Una part d’aquests productes també es poden comprar en línia.

2. La força de producció i comercialització de la Cooperativa. El seu producte estrella és l’oli d’oliva, que suposa un 80% del producte que generen els associats. De fet, la Cooperativa de Riudoms és una de les principals productores d’oli d’oliva de la DOP Siurana i alguns anys ha ocupat el primer lloc del rànquing per quantitat de producció. D’altra banda, el volum d’avellana se situa en el 10% del total, i finalment també destaquen en menor mesura l’ametlla i la garrofa.

3. La Cooperativa Agrícola de Riudoms és una institució econòmicament sanejada. En aquest sentit, suposa un cas d’èxit en l’àmbit de les cooperatives agràries, en què hi ha hagut múltiples fallides durant les darreres dècades.

El Premi Fira de l’Avellana s’entregarà durant l’acte d’inauguració de la Fira, que es farà aquest divendres a les 20h al pati de l’Escola Beat Bonaventura.