El pagès riudomenc Josep Zacarias Ferré Simeon inaugurarà la Fira de l'Avellana 2023

02/08/2023

El pagès riudomenc Josep Zacarias Ferré Simeon inaugurarà la Fira de l'Avellana 2023

L’edició d’aquest any 2023 de la Fira de l’Avellana l’inaugurarà Josep Zacarias Ferré Simeon. Pagès riudomenc de 44 anys, vinculat al sector de la fruita seca i l’oli d’oliva i membre actiu d’Unió de Pagesos. Serà el primer pagès professional que inaugura la Fira de l’Avellana en tota la seva història.

Un pagès i un líder sindical

L’alcalde Ricard Gili i diversos membres de la Comissió organitzadora de la Fira de l’Avellana li van fer aquesta proposta ara fa unes setmanes, i ell la va acceptar d’immediat. Tal com li van traslladar personalment, la decisió d’escollir Josep Zacarias Ferré Simeon com a persona per inaugurar la Fira de l’Avellana respon a tres grans motius:

  • La voluntat que un certamen com la Fira de l’Avellana, vinculat a l’agricultura, la pagesia i el producte local, serveixi per donar visibilitat als riudomencs d’aquest àmbit. Mai fins ara un pagès o pagesa havia inaugurat aquest certamen i amb l’elecció de Josep Zacarias Ferré Simeon es posa punt i final a aquesta anomalia. De fet, es tracta d’un pagès vinculat a una llarga nissaga familiar de pagesos riudomencs.
  • El compromís cívic que al llarg de la seva vida ha demostrat Josep Zacarias Ferré Simeón amb la pagesia i el territori. Des dels 19 anys forma part del sindicat Unió de Pagesos, on entre d’altres ha estat Coordinador Territorial del Camp de Tarragona i membre de la Permanent Nacional. Actualment és membre del Consell rector de la Cooperativa de Riudoms i també va formar part de la Plataforma El Freixe. Ha liderat moltes de les lluites i reivindicacions del sector agrari al Camp de Tarragona, especialment aquelles vinculades amb el sector de la fruita seca, l’oli d’oliva i la gestió de l’aigua.
  • El consens i respecte que genera entre la pagesia riudomenca la figura de Josep Zacarias Ferré Simeón. Des de ben jove ha estat una persona proactiva i amb lideratge, treballant pels interessos del sector i amb capacitat d’interlocució amb tots els actors d’aquest àmbit i també amb les diverses administracions públiques, especialment l’Ajuntament de Riudoms.

La inauguració de la Fira canvia de lloc

La 41a Fira de l’Avellana i 422a Fira de Sant Llorenç se celebrarà de divendres 11 a diumenge 13 d’agost i els propers dies se’n publicarà el programa d’actes. La inauguració es farà divendres 11 d’agost a les 8 del vespre al recinte firal ubicat al pati de l’Escola Beat Bonaventura. Això suposa una novetat respecte a edicions anteriors, quan la inauguració es feia al Teatre Auditori del Casal Riudomenc. Amb aquest canvi es busca generar més proximitat amb els visitants i expositors de la Fira, que són els que donen sentit a aquest esdeveniment.

La Comissió organitzadora de la Fira

Al capdavant de la Fira de l’Avellana hi ha una Comissió organitzadora formada per una vintena de persones amb perfils de sectors diversos: pagesia, gastronomia, esdeveniments, comerç, entitats, etc. Aquesta Comissió la lideren tres persones: d’una banda, Lluís Aragonès, que n’ocupa la vicepresidència i que a efectes pràctics exerceix de director de la Fira. Figura amb una llarga experiència en l’àmbit empresarial, actualment és membre de l’executiva de PIMEC Baix Camp i també té un fort coneixement del teixit associatiu local i català. I d’altra banda, Anna Moragas com a regidora de la Fira de l’Avellana i Imma Mestre com a regidora de comerç local.