Salutació del Director

Com ja s’ha anunciat als diferents canals de difusió digital de l’Ajuntament, el Comitè Organitzador de la Fira ha decidit suspendre l’edició d’aquest d’any.

La decisió no ha estat fàcil. La Fira és tradicionalment l’esdeveniment que marca el moment àlgid de l’estiu riudomenc i la seva suspensió ens provoca a tots, riudomencs i riudomenques de totes les edats, un enorme sentiment de pèrdua.

Però per damunt els sentiments hi ha la responsabilitat, i és aquesta la que ens ha determinat a prendre la decisió. La seguretat de les persones visitants i la incertesa de les condicions en què s’hauria de permetre l’accés al recinte firal han estat determinants per decidir que allò més encertat era suspendre l’edició de la Fira.

Hem de ser conscients però, que tot i la importància que els actes festius i d’oci tenen a la Fira, el seu objectiu principal és, tal com sempre hem afirmat, el de la promoció econòmica al voltant de la pagesia i en particular, de l’avellana. Considerem que en aquesta ocasió, i derivat de la situació econòmica generada per la crisi sanitària que hem patit, promocionar l’economia local, té més importància que mai.

Per aquest motiu, hem proposat a l’Equip de Govern traslladar la celebració de la «Fira de l’Avellana 2020» a la tardor, probablement a mitjans/finals del mes d’octubre. Una edició que posarà el focus als productes gastronòmics locals i de proximitat, de la mà de la GASTROFIRA, així com a la seva promoció, tal com es va fer en l’edició de la Fira 2019.

Des d’aquest espai, animo a tots aquells productors i productores locals a participar-hi, a prendre-hi part de manera activa, per tal que el contacte directe entre el col·lectiu de productors i els consumidors ajudi a què tots donem el valor que realment tenen els productes de la nostra terra.

Aquest any, les circumstàncies ens obliguen a una Fira més austera, però en cap cas volem perdre l’oportunitat de mantenir l’esperit de la mateixa: la defensa de la terra, de la pagesia, de l’avellana i de tot allò que això comporta.


Francesc X. Bonet Ortiz
Director de la 40a Fira de l’Avellana
i 421a Fira de Sant Llorenç de Riudoms